Györgykovács Imre

Györgykovács Imre

Györgykovács Imre neve elválaszthatatlanul összeforrt Somlóval és a kézműves borkészítéssel. Birtoka ma sincs egészen 1 hektár, pincéjéből évente 5-6 ezer palack telt, ásványos, elegáns bor kerül ki. A hagyományos metódusokat követve kizárólag fahordóval dolgozik, az erjesztés mindig spontán történik. A borász filozófiája, hogy csak érett és egészséges szőlőből lehet és szabad bort készíteni, a legkevesebb beavatkozással. Célja, hogy a borokban is megőrizze a szőlő frissességét, íz és zamatát, a szakmai tradíciók tiszteletben tartásával, maximális odafigyeléssel és higiénia mellett a lehető legjobb borokat állítsa elő.  A borvidék jellegzetes fajtáiból, furmintból, olaszrizlingből, hárslevelűből és traminiből készülő tételei 1992 óta állandó magas minőséget képviselnek. Országos elismertségét a III. Nemzetközi Bor és Pezsgőfesztivál hozta meg 1993-ban. 2007 augusztusában pedig a hazai borászat és borkultúra fejlesztéséért, a magyar borok nemzetközi elismertetésében betöltött szerepéért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitűntetésben részesült.

Kapcsolódó kép(ek)

Györgykovács Imre Györgykovács Imre
vissza a 'Tagok' oldalra